Michiel de Ruyter

Michiel de Ruyter

Binnenkort gaat een film over een van de bekendste zeehelden van Nederland in premiére: Michiel de Ruyter (Engelse titel: The Admiral). De film vertelt het verhaal over de belangrijkste zeeslagen van Michiel de Ruyter, tegen de Engelsen. Daarnaast speelde er in die tijd, halverwege de 17e eeuw, ook heel veel politiek. Nederland was toen een republiek, maar er was toen veel discussie tussen republikeinen en Oranjegezinden over het landsbestuur. Hierdoor raakt Michiel de Ruiter ook verwikkeld in politieke complotten en samenzweringen.

Michiel de Ruyter wordt vertolkt door Frank Lammers. Andere bekende Nederlandse acteurs in deze film zijn o.a. Rutger Hauer, Derek de Lint en Tygo Gernandt. Koning Charles II van Engeland wordt gespeeld door Charles Dance, die je kunt kennen uit Game of Thrones als Tywin Lannister. Bij het filmen zijn ook een aantal klassieke schepen ingezet, waaronder de replica van de Batavia.

De officiële premiére is op 26 januari in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, vlakbij het voormalige woonhuis van Michiel de Ruyter.

Bioscooprelease: 29 januari 2015

 

Advertentie

Tags: 

Ivo