Hard to be a God

Hard to be a God

De trailer van deze week is een vrij bizarre trailer voor de film Hard to be a God (Trydno byt bogom). Een science fiction film, gesitueerd in een wereld die in de middeleeuwen is blijven steken.

Hard to be a God is gebaseerd op het boek van de broers Arkady en Boris Strugatsky uit 1964. Eerder waren er al een film (1989) en een game (2007). Nu is er opnieuw een verfilming, gemaakt door de Rus Aleksej German. In 2013 overleed hij, waarna deze film postuum als zijn laatste werk werd uitgebracht.

De film gaat over de ultieme hiërarchie, die tussen goden en mensen. De planeet Arkanar is in de ontwikkeling blijven steken in de middeleeuwen waar het totalitaire kwaad regeert. Een pure hel dus. Een boodschapper van de aarde heeft de opdracht om in deze wereld humanitaire ideeën te introduceren, ook al zullen deze niet altijd werken. 30 aardse wetenschappers observeren deze wereld, maar mogen niet ingrijpen.

De trailer geeft een bijzonder beeld in zwart-wit van deze bijna 3 uur durende film. Een vrij recente teaser geeft hetzelfde soort beeld. Een ding is zeker, het is allemaal vrij bizar en vaag maar intrigeert wel op een bepaalde manier. Daardoor willen wij deze film wel zien, jij ook? De film is in ieder geval te zien op diverse filmfestivals en mogelijk later ook (verkrijgbaar) op andere plaatsen.

Advertentie

Tags: 

Ivo