Trailers van de week

12 Monkeys

Ken je de film Twelve Monkeys (1995) nog? De zender SyFy heeft er nu de serie 12 Monkeys van gemaakt. Gezien de cult-status die deze film bij veel mensen heeft, zou je kunnen denken dat dit alleen maar fout kan gaan. Maar de serie krijgt tot nu toe zeer positieve recensies.

Ook in deze serie is James Cole de...

Ivo | 07 februari 2015
Michiel de Ruyter

Binnenkort gaat een film over een van de bekendste zeehelden van Nederland in premiére: Michiel de Ruyter (Engelse titel: The Admiral). De film vertelt het verhaal over de belangrijkste zeeslagen van Michiel de Ruyter, tegen de Engelsen. Daarnaast speelde er in die tijd, halverwege de 17e eeuw, ook heel veel politiek...

Ivo | 17 januari 2015
Star Wars Episode VII - The Force Awakens

Ja hoor! De eerste trailer van de zevende Star Wars film!

Niemand minder dan Star Trek revalidator J.J. Abrams zal deze film regisseren. Interessant dat nu beide reeksen door dezelfde regisseur gemaakt worden, iets wat nog niet is voorgekomen in de geschiedenis en wat menig fan en filmmaker achter zijn naam zou willen hebben.

Alle helden uit de oudere reeksen keren terug, Mark Hamill als Luke Skywalker, Carrie Fisher als Princess Leia en Harrison Ford als Han Solo. Voor de...

Daniel | 29 november 2014
Dracula Untold

Bram Stoker's Dracula is voor velen een bekend verhaal. Maar hoe is Dracula eigenlijk ontstaan? Het begon in de 15e eeuw allemaal met Vlad Tepes.

De actie/avonturenfilm Dracula Untold vertelt het verhaal van hoe Vlad Tepes uiteindelijk Dracula wordt. Vlad offert zijn ziel op om zo zijn vrouw en zoon uit handen van een moordlustige sultan te redden. Doordat hij dit doet wordt hij de vampier Dracula.

De film doet...

Ivo | 12 september 2014
Edge of Tomorrow

Vanaf donderdag draait de film Edge of Tomorrow in de bioscopen. Deze film met Tom Cruise en Emily Blunt in de hoofdrol wordt in verschillende reacties gekarakteriseerd als Groundhog Day ontmoet Starship Troopers. Maar...

Ivo | 26 mei 2014
Lucy - Scarlett Johansson

Er komt een nieuwe actiefilm aan van regisseur Luc Besson, getiteld Lucy. Scarlett Johansson speelt in deze film de hoofdrol.

Lucy wordt door criminelen gedwongen om drugs in haar lichaam te vervoeren. Als dit mis gaat en zij in contact komt met deze drugs, blijkt dit een stof te zijn die haar in staat stelt om 100% van haar hersencapaciteit te gebruiken.

Ze komt in contact met een professor (Morgan Freeman) die haar kan...

Ivo | 16 mei 2014
What We Do in the Shadows

Er komt een mockumentary aan over vampieren, getiteld What We Do in the Shadows. Het is een komische film in documentaire stijl over 3 vampieren die met elkaar het moderne leven proberen te leven.

De vampiers Viaco, Deacon en Vladislav wonen samen in een apartement. Ze moeten gewoon de huur betalen en om de beurt...

Ivo | 02 mei 2014
De IJzeren Troon in Game of Thrones

Nog een paar daagjes, dan gaat het 4e seizoen van Game of Thrones van start. Zit jij er al klaar voor?

HBO gaat het nieuwe seizoen de komende 5 (!) weken promoten met een tournee van de IJzeren Troon door heel Nederland! De eerste locatie die de troon aandoet is Amsterdam Centraal. Op maandag 7 april staat de troon daar van 16:00 tot 19:00 en kun je op de foto worden gezet terwijl je in de troon zit.

Als je wilt weten waar de troon nog meer te vinden zal zijn, moet je de HBO...

Ivo | 05 april 2014
Teenage Mutant Ninja Turtles

Jeugdsentiment! Voor ons in ieder geval wel, want de Teenage Mutant Ninja (of Hero) Turtles zijn terug! Leonardo, Michelangelo, Donatello en Raphael gaan weer de strijd aan met het kwaad, samen met hun ninja-meester Splinter.

Het is de eerste live-action film van de Teenage Mutant Ninja Turtles (of TMNT) sinds...

Ivo | 28 maart 2014
Jupiter Ascending

De Wachowski brothers, die je bijna zeker kunt kennen van de Matrix-trilogie, zijn druk met een nieuwe film: Jupiter Ascending. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Mila Kunis en Channing Tatum.

Jupiter Jones (Mila Kunis) is geboren onder bijzondere omstandigheden, voorbestemd om grootse dingen te gaan doen. Eenmaal volwassen is ze aan het werk als schoonmaakster, totdat een genetisch gemanipuleerde ex-militair op...

Ivo | 13 maart 2014
Hard to be a God

De trailer van deze week is een vrij bizarre trailer voor de film Hard to be a God (Trydno byt bogom). Een science fiction film, gesitueerd in een wereld die in de middeleeuwen is blijven steken.

Hard to be a God is gebaseerd op het boek van de broers Arkady en Boris Strugatsky uit 1964. Eerder waren er al...

Ivo | 01 maart 2014
The Zero Theorem

In maart kunnen we zeer waarschijnlijk de nieuwste film van Terry Gilliam in de bioscopen verwachten: The Zero Theorem. Naar eigen zeggen is het na Brazil en Twelve Monkeys de laatste film in zijn...

Ivo | 03 februari 2014
Game of Thrones

Is het al 6 april? Is het al 6 april? Of 7 april, als je op de Nederlandse HBO wacht? Nog een kleine 3 maanden wachten voor het vierde seizoen van Game of Thrones begint.

Met naast Carice van Houten als Melisandre nu ook Michiel Huisman als tweede Nederlander in deze serie. Hij speelt de rol van Daario Naharis.

Vandaag is de eerste trailer...

Ivo | 13 januari 2014
Journey to the West: Conquering the Demons (Xi you xiang mo pian)

Deze week een trailer van een film waarvan het nog maar de vraag is wanneer deze in Nederland te zien zal zijn. Journey to the West: Conquering Demons (in het Chinees: Xi you xiang mo pian) is een komische interpretatie van het klassieke boek uit de 16e eeuw. De...

Ivo | 23 december 2013
Doctor Who fiftieth anniversary

Morgen is het zover, dan zendt de BBC de Doctor Who aflevering "The Day of the Doctor" wereldwijd uit. Dit ter ere van het vijftigjarig bestaan van Doctor Who. Bekijk een korte trailer hieronder.

Zorg dat je morgenavond om 20:50u klaar zit met BBC1 geselecteerd op je TV om deze speciale aflevering te bekijken! Niet alleen de huidige Doctor zit erin, maar er komen ook oude Doctors in voor. En ook allerlei bekende companions en...

Ivo | 22 november 2013
Winter's Tale

Begin 2014, rond valentijnsdag komt er een bovennatuurlijk drama in de bioscopen. Deze film heet Winter's Tale en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Helprin uit 1983.

Een versie van New York, 1916. Peter Lake (Colin Farrell) is een dief in een bende. Met zijn gedrag maakt hij de bendeleider Pearly Soames (Russell Crowe) al gauw tot zijn...

Ivo | 13 november 2013
The Hunger Games: Catching Fire

Binnenkort komt het vervolg op The Hunger Games in de bioscoop, The Hunger Games: Catching Fire. Ook deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Suzanne Collins.

Na hun overwinning moeten Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) en Peeta Mellark (Josh Hutcherson) hun thuis in District 12 alweer...

Ivo | 02 november 2013
Doctor Who, The Fiftieth Anniversary, 23/11/2013

I’ve been running all my lives, through time and space; every second of every minute of every day for over 900 years. I fought for peace in a universe at war. Now the time has come to face the choices I have made in the name of the Doctor. Our future depends on one single moment of one impossible day, the day I’ve been running from all my life. The day of the Doctor.

Op 23 november a.s. is het zover, dan wordt 50 jaar Doctor Who...

Ivo | 23 oktober 2013
Ender's Game

Eind oktober verschijnt de film Ender's Game in de bioscopen. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1985 van Orson Scott Card. Sterker nog, Orson Scott Card is ook producer bij deze film.

Nadat aliens de aarde hebben aangevallen is de International Fleet gevormd om voorbereid te zijn op een volgende aanval. Men zoekt jonge leerlingen die in de voetsporen kunnen treden van de legendarische held Mazer Rackham....

Ivo | 15 oktober 2013
Gravity

Met ruimtemissies zijn er altijd grote risico's en een paar keer is het al goed mis gegaan. Denk bijvoorbeeld eens aan Apollo 13 en Space Shuttles Challenger en Columbia.

Maar tot nu toe is er nog nooit een astronaut of kosmonaut verdwenen in de ruimte. Hoe zou dat zijn? Daar kom je achter in de klaarblijkelijk zeer spannende film Gravity. Deze film is geregisseerd door Alfonso Cuarón (Children of Men...

Ivo | 26 september 2013

Pagina's