Recensie: Fantastic Beasts and Where to Find Them

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Film nummer 9 in het Harry Potter universum komt op 29 maart uit in verschillende DVD en Blu-ray edities, tijd om er en paar meningen over te spuien! Na de lees meer een review van de film, en instructies over hoe je een exemplaar kunt winnen.

Fantastic Beasts and Where to Find Them is het eerste deel in een nieuwe film-reeks in het Harry Potter universum en gaat over het ontstaan van het gelijknamige lesboek dat Harry Potter op Zweinstein gebruikt. Naast de film bevatten de DVD en Blu-ray ook diverse extra's die dieper in gaan op het maken van de film en op de personages en dieren die in de film voorkomen.

Tijd voor de review: Let op, bevat SPOILERS, maar kom op, je hebt deze film toch al gezien.

Film nummer 9. En iedereen weet dat de negende altijd de beste van de serie is. Fast and even Furiouser, Godfather IX, Terminator Origins. Deze keer hebben ze in plaats van van Daniel Radcliffe een andere mompelende pretty-boy ingezet, om een heel nieuw stuk van het universum te bezoeken. Onze held Newt Scamander (oftwel Salamander Salamander) gaat naar de Verenigde Staten in de jaren twintig. De tovenaarswereld is juist in de greep van Gellert Grindelwald, en de Amerikanen zijn strikt met immigratie-wetgeving.

Wat Newt komt doen is onduidelijk, maar er ontsnappen beesten uit zijn koffer. Waarom en hoe is ook onduidelijk. Wat wel duidelijk en honderd procent voorspelbaar is, is dat er prompt een comedy-koffer-verwissel-act plaatsvindt. En we ontmoeten Aardige-Comedy-Gast en Verplichte-Mooie-Vrouw.

Dan volgt letterlijk een uur waarin Team Held door New York banjert om beesten te vangen. Daarna wordt het eindelijk een beetje interessant. De slechterik wordt geintroduceerd, en er blijkt een ding te zijn dat allerlei kwaad doet. De slechterik wil dit ding uiteraard hebben.

Team Held laat dit dit natuurlijk niet zomaar gebeuren, en aangezien de vermiste dieren (hoe toevallig) net allemaal gevonden zijn, kunnen ze de slechterik mooi dwarsbomen. Dat lukt, door volstrekt onduidelijke dieren-skills van Salamander. De slechterik is gevangen, en blijkt niemand minder dan Captain Gellert Grindelwald (savvy?).

En dat is de film. Het verhaal is gebaseerd op J. K. Rowling’s Fantastic Beasts and Where to Find Them, een boekje niet dikker dan de Donald Duck. Dat worden nu vijf (5!) films. Kijk eens, de hele film is duidelijk niet meer dan de opzet voor De Schurk in de komende vier delen. Dat geeft op zich niks, maar waarom proppen ze daar dan die supersaaie CGI-dieren in? Fantastic Beasts and Where to Find Them is best interessant, behalve het stuk over de fantastic beasts.

Het is fijn om weer in Potterland te zijn, en De Schurk die komen gaat is cool. Ook is het tof om eens te kijken buiten het Engeland van de originele serie. Maar alsjeblieft zeg, we zijn toch allang niet meer onder de indruk van een computer-dier, dat niets doet voor het verhaal? Voor de belofte die de film maakt: 23 uit 67 sterren.

Dat vond ik. Kom maar door met je eigen meningen. We geven ons recensie-exemplaar van de Blu-ray weg aan degene die de beste alternatieve titel voor deze film kan geven. Ik begin:

Harry Potter and the Easy Galleons

Laat je reactie achter in ons Facebook-bericht en vertel met wie jij zin hebt in een avondje Fantastic Beasts and chill. Veel succes!

Advertentie

Tags: 

Guido