Wickerverbranding Castlefest gaat op de schop

Het wickerman ritueel in 2015

<<< Dit artikel is een 1 april-grap >>>

Vervelend nieuws voor Castlefest! Voor velen is de wickerverbranding op de Castlefest-zaterdagavond een van de belangrijkste en meest emotionele momenten van het weekend. Helaas moet dit onderdeel op de schop door nieuwe aangescherpte veiligheidsregels.

Mede door het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen zijn er nieuwe regels ingesteld voor veilige afstand tot gevaarlijke shows. Een grote verbranding zoals het wickerman ritueel valt hier ook onder.

Zo moet het publiek minstens 50 meter afstand houden en mogen er in een straal van 75 meter rondom het vuur geen bomen of (niet afgezette) wegen zijn. “Met de huidige locatie van de wickerman kun je dus geen kant op.” vertelt organisator Mark van der Stelt aan ons.

Mark vervolgt: “De terreinindeling voor dit jaar is al helemaal ingepland en de vergunningen zijn al verleend door gemeente Lisse. Er zit niks anders op dan het wickerman ritueel dit jaar digitaal op groot scherm uit te voeren.”

Bezoekers kunnen nog wel gewoon hun offer brengen. Op de originele plek van de wickerman komt een tentje, waar je in alle privacy via een computer je offer of boodschap kunt brengen. Deze zal dan in de uiteindelijke animatie op het scherm worden verwerkt.

Op de vraag of de wickerverbranding na dit jaar nog kan terugkomen in een andere vorm, antwoordde Mark het volgende: “We moeten gaan bekijken of we met de nieuwe regels nog ergens op het Castlefest terrein terecht kunnen. Er staan overal bomen, dus dat wordt een lastige opgave. Het stuk land waar de laatste jaren de Meadow Stage staat, is vrij open. Dus mogelijk wordt dat de nieuwe plek vanaf 2017. Maar dat zal betekenen dat de hele terreinopzet van Castlefest zal gaan veranderen, want we willen natuurlijk wel het hoofdpodium en de wickerman zo dicht mogelijk bij elkaar houden.”

Advertentie

Tags: 

Bastaard Redactie