Karmaflow: The Space Opera Videogame

Karmaflow: The Space Opera Videogame

Dit weekend wordt de puzzle/platform indiegame Karmaflow: The Space Opera Videogame gelanceerd op Steam. Deze game is in 2012 geïnitieerd als een afstudeerproject door Ivo van Dijk. Samen met 12 medestudenten aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU), is de game verder ontwikkeld.

Karmaflow vertelt het verhaal van de karmakeeper die langs verschillende werelden reist. Op elke wereld is er een bewaker die is belast met een groot conflict. Om die conflict op te lossen praat de karmakeeper met de bewaker en andere belangrijke personen in die wereld. Uiteindelijk beslist de karmakeeper wat er gebeurt met die wereld en de bewoners daarvan.

Muziek speelt een hele belangrijke rol in deze game. Het Metropole Orkest verzorgt een belangrijk deel van de gamemuziek. Daarnaast wordt er ook veel in gezongen door bekende artiesten als Simone Simons (Epica), Dani Filth (Cradle of Filth), Marc Hudson (Dragonforce), Tony Kakko (Sonata Arctica) en Alissa White-Gluz (Arch Enemy).

Om game en muziek extra kracht bij te zetten wordt er op 18 en 19 januari in Den Bosch een groots concert gehouden waarbij ook het verhaal van de game wordt uitgebeeld en gezongen. Daarnaast kunnen aanwezige bezoekers met een speciale app de loop van het verhaal beïnvloeden, waarna de cast dit aan de hand daarvan verder speelt met bijpassende muziek.

Advertentie

Tags: 

Ivo