Absurde ideeën voor The Hobbit en The Lord of the Rings

Een diamanten "Ene Ring" in de The Hobbit verfilming van Rankin/Bass

Over de verfilming van J.R.R. Tolkien's werk is altijd veel te doen geweest. De laatste jaren natuurlijk vooral rond de ideeën die Peter Jackson in zijn films verwerkt. Sommige dingen zijn niet trouw aan de boeken en af en toe worden er verhaallijnen veranderd om de film beter te laten lopen.

Door de jaren heen zijn er verschillende absurde ideeën ontstaan (en serieus overwogen) voor The Hobbit en The Lord of the Rings, sommige zelfs bedacht door Tolkien zelf! TheOneRing.net heeft er 9 voor je op een rijtje gezet.

Zo had Tolkien ooit het idee om Bilbo ook Strider (Stapper) te laten zijn. Maar Tolkien had ook bedacht dat er een dwerg Gandalf zou zijn, die zou worden geholpen door de tovenaar Bladorthin en met behulp van Fimbulfami's landkaart.

Of wat te denken van de verfilming van The Hobbit door Rankin/Bass? Daar hadden ze bedacht dat de Ene Ring een diamanten ring zou zijn, terwijl Tolkien toch heel duidelijk een ring zonder poespas beschrijft in zijn boeken. Lees hier alle 9 absurde ideeën. Wat voor absurd idee zou jij kunnen bedenken voor een Tolkien-verfilming?

Advertentie

Tags: 

Ivo