Tiende Midwinter Fair

Archeon Midwinter Fair

Datum: 

zaterdag, 8 december, 2012 (Hele dag) tot zondag, 9 december, 2012 (Hele dag)

Waardering: 

Average: 8 (1 stem)

Voor de Tiende Midwinter Fair zullen we extra groot uitpakken, met acts en muziek uit de tien jaar geschiedenis van de Midwinter Fair in Archeon. Natuurlijk zijn er ook weer nieuwe elementen aan het programma toegevoegd! Ook dit jaar is het thema van de Midwinter Fair Verleidelijke Magie, waarbij je kan denken aan de magie van het verleiden, of juist de verleiding van magie. We hebben extra aandacht voor Steampunk, een magische wereld van machines en stoom, van vreemde voertuigen en bijzondere figuren.

De Midwinter Fair vindt plaats op zaterdag 8 december en zondag 9 december.

Openingstijden:

Zaterdag 10:00-20:00

Zondag 10:00-18:00

Een sfeerimpressie van de Midwinter Fair 2011

Koop nu tickets online! In de voorverkoop met € 2,50 korting (t/m 30-11-2012).

Vanaf 01-12-2012 met € 1,- korting in de voorverkoop. Wees er snel bij!

Muziek

Er spelen weer een groot aantal bands op de komende Midwinter Fair. Een aantal zal je van gehoord hebben, maar er zijn ook nieuwe geluiden te horen in Archeon.

Rapalje is bijna niet meer weg te denken op de Midwinter Fair. De mannen in kilt laten hun traditionele Ierse, Schotse (en Nederlandse!) liederen horen. Zij spelen op zaterdag én op zondag!

Naast onze vertrouwde vrienden van Rapalje hebben we ook de formatie Rastaban uitgenodigd. Zij maken prachtige Tribal Folk waarbij ze je uitnodigen vooral mee te dansen! Datzelfde geldt voor de band Cesair, die al enige jaren van zich laten horen op verschillende festivals. Ook deze bands spelen beide dagen.

Verder spelen een groot aantal bekende en minder bekende bands op de Midwinter Fair. Een selectie:

  • AmmA zijn vertrouwde gasten, met hun heerlijke luister- en dansmuziek;
  • The Dutch Lemmings maken fijne dansbare folkmuziek;
  • De Gonnagles zijn een groot collectief die een scala aan instrumenten tot een wonderlijke symfonie brengen;
  • The Royal Spuds beginnen net maar hebben behoorlijk indruk op onze gemaakt;
  • Seed is ook een beginnende band, maar met slechts een paar optredens hebben ze zich weten te vestigen in de wereld van pagan folk;
  • De Teetotallers zijn ondertussen ook een vaste naam op de Midwinter Fair geworden;
  • Sassenachs komt opzwepende muziek maken waar je het weer warm van krijgt, met een bijzonder verleidelijke show;
  • Datura is regelmatig in Archeon te vinden, volg de middeleeuwse klanken en laat je betoveren!
  • Verder spelen ook een aantal muzikanten voor het eerst op de Midwinter Fair, zoals Itchy Fingers, Scarlet Stories en HoppaH!

Hou de site in de gaten voor speeltijden en -locaties!

Acts en shows

Zoals vorig jaar zijn de leden van het Steampunk Objective er weer bij, met nog meer shows, acts en stoom! Vreemde apparaten, bijzondere voertuigen en interessante figuren introduceren een wereld van tandwielen, stoommachines en alchemie. Bezoek hun kampement en laat je verwonderen! Er zijn een aantal verhalenvertellers die je meevoeren naar verre oorden en magische werelden, zoals Donderelf, Abe de Verteller, De Jonge Honden, Bastiaan Smit en Johannes - deze laatste met een geheel nieuwe show speciaal voor de Tiende Midwinter Fair!

Ook zijn er verschillende acts van vuurspuwers om je bij op te warmen, je kan je verwonderen over de ambachten gedemonstreerd door Ancient Life of Celtica Asturiana. Natuurlijk mogen ook de queestes van Greenthingz niet ontbreken, die ons elk jaar weer weten te verrassen met hun kunsten! Kom je met je grote liefde? Laat je in de liefdestempel van Salix handfasten 'voor zolang als de liefde duurt'.

LARP

Ook dit jaar zullen verschillende LARP groepen Archeon komen bevolken met bijzondere wezens en personen. Zij nemen je mee naar een andere wereld waar andere regels gelden en laten je ervaren hoe het is om even iemand anders te zijn.

Markt

Ook dit jaar is er een overdekte en verwarmde markt om op rond te struinen. Er hebben zich al veel standhouders aangemeld, zie de lijst op de Standhouders pagina. Wil je zelf een kraam of ruimte huren? Neem dan gerust contact met ons op!

Straat: 

Archeonlaan

Nummer: 

1

Postcode: 

2400AP

Plaats: 

Alphen a/d Rijn

Locatienaam: 

Archeon

Prijzen evenement: 

Entree: € 19,50 Kinderen 5-10 jaar: € 10,50 Kinderen tot 5 jaar gratis! Passepartout (twee dagen, alleen in de voorverkoop!): € 25,- Dagkaart kind € xxx