Fantasy Worlds

Fantasy Worlds

Datum: 

zaterdag, 28 maart, 2015 - 10:00 tot zondag, 29 maart, 2015 - 17:00

Waardering: 

Average: 10 (1 stem)

Van 27 t/m 29 maart is landgoed en attractiepark Duinrell te Wassenaar omgetoverd tot Fantasy Worlds Duinrell. Op deze dagen kun je zwieren en zwaaien in de attracties van Duinrell en zijn er muzikale optredens van swing- en folkbands, dansworkshops, zwaardvechtshows en een fantasy markt. Leuk detail; je mag verkleed komen.

Verkleed

Een ork in de achtbaan? Een victoriaanse hofdame in het reuzenrad? Een dwerg in de botsauto’s? Tijdens Fantasy Worlds Duinrell is alles mogelijk. In juli 2014 kwam de Efteling met de mededeling dat verklede bezoekers werden geweerd. Dit tot grote teleurstelling van de zogeheten 'cosplayers' en 'LARPers'. Op Fantasy Worlds Duinrell krijg je de mogelijkheid om verkleed een pretpark te bezoeken. “Zolang je maar veilig in de attractie kan is elk kostuum toegestaan.”

Dans en muziek

Het zomertheater van Duinrell wordt omgetoverd tot de wereld van dans en muziek. Hier zijn bekende (folk) bands uit binnen en buitenland te horen. Een headliner is de Franse band Accordzeam. Deze gevestigde naam in Frankrijk treed zelden op in Nederland. Ze kenmerken zich door hun gevoel voor humor. “Zo sta je romantisch te dansen op een mazuka en even later staan ze verkleed de Mario Bros tune te spelen.” Diverse dansworkshops zorgen ervoor dat iedereen mee kan dansen.

Middeleeuws & fantasy

Voor wie wat minder van dansen houdt, is er genoeg ander vertier. Er is een grote fantasy markt waar middeleeuwse en fantasy gerelateerde producten worden verkocht; van kleding tot drinkhoorns en van oorbellen tot LARP wapens. En speciaal voor deze laatste groep, de LARPers, zijn er gedurende de dag ook diverse zwaardgevechten waar je gratis aan mee kan doen.

Meer informatie

Tickets zijn te koop via  www.fantasyworlds.nl. Er zijn dagtickets en weekend arrangementen. Overnachten kan in je eigen tent of in een luxe Duingalow.

Straat: 

Duinrell

Nummer: 

1

Postcode: 

2242JP

Plaats: 

Wassenaar

Locatienaam: 

Duinrell

Prijzen evenement: 

Dagkaart: € 17,50