Castlefest

Castlefest

Datum: 

vrijdag, 31 juli, 2015 - 10:00 tot zondag, 2 augustus, 2015 - 20:00

Waardering: 

Average: 9 (1 stem)

Castlefest is een middeleeuws en fantasyfestival, dat sinds 2005 ieder jaar begin augustus wordt gehouden in de tuinen van Kasteel Keukenhof in Lisse in Nederland. Het festival duurt drie dagen, plus (sinds 2011) een openingsconcert op de donderdag voorafgaand aan het festival.

Op Castlefest kan er genoten worden van een flink aantal bands. Download het blokkenschema

Op het festival wordt ook het Keltische oogstfeest Lughnasadh gevierd, dat rond dezelfde datum valt. Dat feest is gewijd aan de zon, die bij de Kelten werd vereerd als de god Lugh. Ter ere hiervan wordt op zaterdagavond een Wickermanritueel gehouden, waarbij een grote wilgentenen pop vol met offers wordt verbrand.

Het terrein van het kasteel wordt aangekleed als een levensechte middeleeuwse stad met een uitgebreide markt en oude ambachten als smeden, beeldhouwen en leerbewerken. Ook het dagelijks leven wordt vormgegeven: bezoekers worden uitgenodigd zich middeleeuws te kleden, deel te nemen aan workshops als vilten en ook te proeven van wicca- en Keltische rituelen. Kinderen kunnen zich uitleven tijdens de kinderbattle, geschminkt worden en naar de ridderschool gaan waar ze tot ridder worden geslagen. Ook zijn er diverse andere acts, zoals vuurvreters en is er gelegenheid om aan (live) roleplaying te doen.

Straat: 

Keukenhof

Nummer: 

1

Postcode: 

2161AN

Plaats: 

Lisse

Locatienaam: 

Landgoed de Keukenhof

Prijzen evenement: 

Voor informatie over tickets, klik hier.