Coca, waar ben je nou? Op de Archeon Midwinter Fair

Coca Román

Voordat ik klaar was voor de Midwinter Fair moest ik eerst nog een paar keer repeteren: twee keer met de Kelten, één keer met de Dutch Lemmings en één keer met Violet. Bij de repetitie met de Lemmings was er opeens een officieel moment: ze hebben me voor vast bij de band gevraagd. Dus compleet met eigen roze punk Lemminkje hoor ik nu ook bij de club! Dat maakte het extra leuk om meteen een optreden het voor de boeg te hebben. De heren Lemmings moesten wel even bekomen dat ze, na jaren in de meerderheid zijn geweest, nu opeens een minderheid vormen…hi hi. Aan de andere kant: wel weer een drinkebroeder erbij, dus uiteindelijk is het allemaal een win-win situatie en is iedereen gelukkig.

Veel te vroeg was het tijd om naar het Archeon te vertrekken en van alle kanten van het land hoorde ik via de what’s app bandgenoten om koffie smeken! Het weekend begon met een dansinstructie met de Kelten zonder Grenzen. Het weer was heerlijk zonnig en de sfeer zat er al meteen goed in. Helaas was mijn hoofd iets te klein voor de headset…dus als ik bewoog dan zakte deze direct op mijn neus of in mijn decolleté. Beide plekken waar ik niet zo veel aan een microfoon heb en niet bewegen is tijdens een dansinstructie ook niet echt een optie. Dus na een schaterende giechelbui hebben we met z’n allen besloten dat het beter was dat ik het zonder versterking zou doen.

Daarna was het tijd om met grote hoeveelheden koffie te genieten van Finvarra en iedereen te begroeten die langzaam de herberg binnen kwam lopen. Zo leuk om zo veel bekenden (en minder bekenden) te zien! Daarna moest ik me echt gaan voorbereiden op de komende optredens: de Kelten in een nieuwe set-up was spannend! Gelukkig hadden we ons echt goed voorbereid en hadden we het volste vertrouwen in Chloé en Sophie…maar met een nieuwe formatie op het podium stappen blijft toch altijd spannend. Het optreden ging als een trein! We waren klaar met de soundcheck, begonnen met het eerste nummer, ik knipperde een keer met mijn wimpers en toen was het al weer tijd om het laatste nummer aan te kondigen!!! Superfijn!!!

Na het optreden met de Kelten moest ik snel alles bij elkaar pakken en naar de volgende tent sjesen, want daar stonden de Dutch lemmings al klaar! Wauw, wat was dat een lekker optreden! Super energie op het podium, veel ruimte om écht muziek met elkaar te maken en een enthousiast publiek…een beter begin in mijn carrière als Dutch lemming had ik niet kunnen wensen! Na het optreden moesten Gwen en ik nog even langs occupy Archeon. Uiteraard was het een episch en zeer bevlogen optreden…waar ik natuurlijk nog niks over kan zeggen, want dat is binnenkort allemaal te zien in de reportage over de Midwinterfair (toch, mannen? Kan ik het al liken? Duurt lang!!!). De lady Lemmings hadden een meidenavondje: gierend van het lachen gingen we terug naar Leiden, waar we nog een paar nummers van Naragonia mee konden pikken om vervolgens in onze pyama op de bank om te vallen.

Zondag was het opeens een stuk kouder! Brrr en met de zon leek ook mijn energie te zijn verdwenen…dus ik ben heerlijk in slaap gezongen door de oefensessie van Rapalje, pratende technici en op de achtergrond Finvarra op het podium. Volgens Sophie was het een wonder dat ik door al dat geluid heen ben geslapen, maar ik ben er van overtuigd dat dit door de My Little Pony en de Lemming kwam, die ik stevig in mijn knuistje had. Hmmm, wat kan een middagdutje toch goed doen! Weer fijne optredens gehad en met een heel tevreden gevoel kwam ik weer thuis. Wat een fijn weekend!!!

Nu zit ik weer boordevol inspiratie voor de optredens van het komende weekend. Samen met Gwen ben ik een duo begonnen: Substantial Sorrow. We hebben al een optreden achter de rug en spelen zaterdag 14.30 – 15.30 op de Zelfgemaakte markt in Utrecht. Gwen staat daar ook met een kraam van Ghost of a gypsy en er is allemaal glühwein en gezelligheid, dus het wordt een fijne dag! Op zondag speel ik een kort concert met een kerstig tintje in de Houtrustkerk in Den Haag samen met Violet. En dan komt echt het laatste optreden van het jaar in zicht. Ik sluit dit jaar af met Ball Noir tijdens de Balfolk Fantasy Night.

En dan…heb ik tijd om met mijn nieuwe loopstation te spelen!!!

Coca Román heeft Keltische talen en cultuur gestudeerd, is onderdeel van Kelten zonder Grenzen, Violet en heeft bij meerdere festivals helpen organiseren. In 'Coca, waar ben je nou?' vertelt ze over de gebeurtenissen tijdens haar reizen door Nederland en Europa.

Advertentie

Tags: 

Coca