Bastaard TV

Komend weekend (vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober) is er het Halloween evenement Haunted Castle. Vorig jaar zijn onze helden op sokken Daniel en Erik eens wezen kijken bij de spookhuizen op het terrein. Echte spanning is niet echt hun ding, Daniel is meer fan van het klassieke spook!

Bastaard Redactie | 25 oktober 2016 | Reacties

Erik en Daniel praten je bij over de Fantasy Awards! In het bijzonder over de unieke awardshow op 25 maart 2016 in Qbus Club Leiden, waar je live bij aanwezig kunt zijn!

Voor tickets, stemmen op je favorieten en meer informatie, ga naar http://bfa.bastaard.net/

Ivo | 01 maart 2016 | Reacties

Eind april waren we op bezoek bij Elfia Haarzuilens. De dag begon met regenbuien, maar daar lieten wij ons niet door uit het veld slaan. En blijkbaar was het weer ook geen probleem voor de andere bezoekers, want het was erg druk!

Daniel zette z'n quizmaster hoedje op om voor de allereerste keer de 'De slimste Elf - "You know nothing, John Snow" quiz' te presenteren! De winnaar van de quiz kreeg als prijs een originele Ned Stark hanger, gesponsord door The Fantasy Shop.

Perry stond opnieuw op wacht bij de slagboom om ieders paspoort te controleren en alleen de juiste personen Elfia binnen te laten. Verder nog heel veel fijne sfeerbeelden van het festival.

Ivo | 01 juni 2015 | Reacties

Dit jaar was het thema van de Archeon Midwinter Fair: Viking Invasion. Daniel en Perry gingen een wedstrijd met elkaar aan, wie in 10 minuten de beste Viking outfit kon krijgen.

En Erik? Die kwam op de fair Aletta tegen...

Ivo | 31 mei 2015 | Reacties

Een fantasy evenement in een pretpark, dat kan best leuk zijn. Eind maart was er voor het eerst het evenement Fantasy Worlds in Duinrell.

Wij namen een kijkje bij het nieuwe evenement. Het weer zat zeker niet mee, maar Daniel en Erik hebben zich nog best vermaakt.

Ivo | 31 mei 2015 | Reacties

Naast de Wickerverbranding, Pater Moeskroen, Cesair, en de silent disco hebben we nog meer van Castlefest 2013. Perry gaat als de Wanna Bee over het terrein en praat met de bezoekers. Verder kun je een hoop sfeerbeelden verwachten onder de muziek van Virelai.

Ivo | 29 juli 2014 | Reacties

Naast de Wickerverbranding, Pater Moeskroen en Cesair hebben we nog veel meer Castlefest 2013 voor je met nu onder andere beelden van het re-enactment kamp en de silent disco! Verder hebben we natuurlijk een sfeerimpressie onder de muziek van Cesair.

Ivo | 29 juli 2014 | Reacties

Keltfest. Kelten, Kilten, Schotten, Ieren. Wat is wat en waarom? Wij vroegen het de bezoekers, en wat blijkt? Het is een ingewikkeld verhaal. Voor het eerst waren dit jaar de highland games er niet en dat lieten Erik en Daniel niet over hun kant gaan. 

Verder een klein beetje Finvarra, William en sfeer proeven, natuurlijk.

Erik | 02 juni 2014 | Reacties

Onze documentaire 'A Folk 'n Roll Journey' ging op het Rapalje Zomerfolk Festival in pre-première en daarom moesten we natuurlijk even langs bij de mannen van Rapalje om te kijken. Maar ook het fantastische evenement wilden we natuurlijk niet missen.

Rapalje had een aantal nieuwe dingen op het festival en er is nieuws over onze documentaire. In onze reportage kun je het allemaal bekijken. Nog meer nagenieten? Bekijk de foto's in onze fotogalerij.

Ivo | 29 mei 2014 | Reacties

Cesair trad afgelopen Castlefest op met een compleet orkest inclusief dirigent! Dit eenmalige concert had de titel "Symphoniae Diluvii". In dit concert bracht Cesair de verhalen van de mythologische prinses Cesair tot leven.

Wij waren benieuwd hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen en hebben backstage een praatje met ze gemaakt. Naast het interview kun je exclusieve beelden zien van het concert met beelden achter het podium en de rest van de podium camera's.

Ivo | 08 mei 2014 | Reacties

Het festivalseizoen 2014 is begonnen! Natuurlijk zoals elk jaar geopend door Elfia Haarzuilens. Het was prachtig weer, dus iedereen was vrolijk en goed gekleed.

Erik gaat eens kijken of hij wat kritischer kan zijn, bijvoorbeeld over het Quidditch (Zwerkbal). Daniel heeft een paspoort voor het koninkrijk Elfia weten te bemachtigen en Perry werkt als douanebeambte.

Ivo | 23 april 2014 | Reacties

Dit weekend is het Pasen! Als je bijzondere eieren wilt zoeken, moet je misschien bij Elfia Haarzuilens gaan kijken. Zouden ze daar drakeneieren hebben? Dit jaar is het festival 3 dagen lang en wordt er mooi weer verwacht. Een ideale start voor het festivalseizoen!

Bijzondere onderdelen op het programma van deze editie zijn er zeker. Zo vindt de allereerste Nederlandse Quidditch (Zwerkbal) Cup plaats. Er komt een steampunk zeeslag, roeien met Vikings, een drakenshow van Bergisches Ritterlager en een ridder steekspel.

De koningspaar verkiezingen zijn dit jaar door omstandigheden nog niet geweest, maar zullen nu tijdens het Elfia weekend worden gehouden. De kandidaten gaan voor de stemming met elkaar in debat. Het hele programma kun je hier vinden.

Vorig jaar hebben we voor het eerst een kijkje genomen bij Elfia Arcen. We zijn gaan kijken wat de verschillen met Elfia Haarzuilens zijn. Erik gaat het eens proberen als merchbabe en Perry ontmoet bijzondere mensen in de kasteeltuinen.

Ivo | 16 april 2014 | Reacties

Heb je ons bericht van gisteravond al gezien? Belofte maakt schuld, dus hier is een uitgelekte track van Rapalje's nog te drukken album. Gewoon omdat het kan! Sorry Rapalje, we gaan hem nu toch echt online zetten.

Wij vonden Heart of Steel een goede keuze, echt een heel goed nummer op het nieuwe album van Rapalje. De titelsong van het album en ook de titel van de theatershow waarmee ze nu door het land toeren. Wij vinden het een vet nummer en wij van Bastaard gaan hem nu met jou delen!

Voor de sfeer hebben we er wat beelden onder gezet die we hebben geschoten tijdens ons bezoek aan de theatershow in Alphen a/d Rijn.

Ivo | 15 april 2014 | Reacties
Dag jongens, bedankt nog voor de uitnodiging afgelopen vrijdag in Alphen aan den Rijn. Was een top optreden. Maar zijn jullie niet iets vergeten nadat we samen de CD hebben geluisterd?
 
Omdat wij ook maar een kleine site zijn en zo af en toe een scoop nodig hebben, hebben we besloten dit cadeautje mee te nemen en over jullie rug meer bezoekers te krijgen. 
 
We zitten nu rustig achterover met de voetjes op tafel te luisteren naar de nieuwe tunes. Klinkt erg goed, waarschijnlijk jullie beste album tot nu toe. Maar alles dat je in bezit hebt voordat dat de bedoeling is klinkt misschien nog wel lekkerder dan normaal.
 
Ik hoop dat jullie niet boos gaan worden, maar puur omdat het kan gaan we wel een liedje lekken deze week nog VOORDAT hij bij de drukker ligt. Nogmaals, sorry hè. *drukt ondanks schuldgevoel op publiceren* 
 
Erik | 14 april 2014 | Reacties

Vorig jaar was de band Pater Moeskroen een van de acts op het donderdagavond openingsconcert van Castlefest. We hebben ze na het optreden geïnterviewd en ze bijna de hemd van het lijf gevraagd.

Bekijk hieronder dit interview met Pater Moeskroen waarin Marcel Sophie en Bart Swerts onder andere vertellen wat het gekste is wat ze hebben meegemaakt in de 27 jaar dat ze bestaan. Dit alles vergezeld door opnames van hun show tijdens Castlefest 2013!

Een andere opname van Pater Moeskroen, "Sukkel" kun je bekijken op Castlefest TV via deze link. Dit jaar kun je Pater Moeskroen live gaan zien op het Rapalje Zomerfolk festival op 17 en 18 mei 2014.

Ivo | 11 april 2014 | Reacties

Een paar weken geleden zijn we Goed Folk (Festival Radio, online podcasts) gaan feliciteren met de 100e uitzending. We hebben beelden gemaakt van de radio-uitzending en was er binnen en buiten de uitzending tijd voor een praatje met Marcel en Marjolein, de presentatoren van Goed Folk.

Harmony Glen was ook te gast bij deze uitzending, daar zie je ook een stukje van. De 100e uitzending van Goed Folk kun je nog terugluisteren via deze link (MP3). Alle andere afleveringen staan in het Goed Folk archief. Hier is ons filmpje:

Ivo | 22 februari 2014 | Reacties

Tijdens de Archeon Midwinter Fair 2013 mochten wij de trailers voor de verschillende Hearts of Steel II theatershows opnemen voor Rapalje. Heel soms ging het even mis...

Dat lag uiteindelijk natuurlijk helemaal niet aan ons, maar aan het falen van de mannen van Rapalje. Logisch natuurlijk, wij maken nooit fouten. Het was koud, gezellig en we hebben goed gelachen. Kijk mee en geniet.

Ivo | 13 februari 2014 | Reacties

Tijdens het filmen bij Elfia Arcen (waarvan je uiteraard nog onze reportage tegoed hebt) kwamen we in contact met enkele mensen uit de organisatie van Nishicon. Nishicon is een evenement waar de Japanse (geek) lifestyle centraal staat.

We raakten aan de praat en kwamen er al snel achter dat er ook een wedstrijd Hentai inspreken zou zijn. De locatie was bij Dekker in Zoetermeer, dus dat was vlakbij voor ons. Genoeg redenen om eens een kijkje te gaan nemen.

We hadden geen idee wat we tegen konden komen op dit evenement en het idee van een evenement in een sport/party-centrum sprak ons niet erg aan. Maar achteraf waren we positief te spreken over Nishicon! Bekijk hieronder onze reportage, onze foto's staan in de fotogalerij:

Ivo | 25 januari 2014 | Reacties

Op 9 en 10 november was het Beursgebouw in Eindhoven afgeladen vol met spellen en spelende mensen. De Fantasten namen ook dit jaar een kijkje bij het Spellenspektakel!

Met De Fantasten hebben we ons flink vermaakt. Zo dagen we elkaar in dit filmpje uit met verschillende spelletjes en gaan op zoek naar het ultieme drankspel van 2013. Perry gaat eens op onderzoek uit om de duurste kaarten van Magic: The Gathering te ontdekken.

De volgende editie van het Spellenspektakel is op 8 en 9 november 2014.

Ivo | 16 december 2013 | Reacties

Voor de documentaire "Rapalje a Folk 'n Roll Journey" zijn we een weekendje met Rapalje mee op tour geweest. Dat weekend speelden zij op het Mittelalterlich Phantasie Spectaculum (MPS). Het MPS is een rondreizend festival in Duitsland dat zo'n 20 keer per jaar plaatsvind.

Deze editie was in Bückeburg. Omdat we er toch waren, konden we meteen even een reportage van het festival maken! In deze reportage o.a. beelden van Saltatio Mortis en een kroegentocht op het festivalterrein met Rapalje.

 

Ivo | 29 augustus 2013 | Reacties

Pagina's